Το Transdimensional breathing είναι μια τεχνική που επιτρέπει σε κάποιον να εισέλθει σε διαφοροποιημένες καταστάσεις συνειδητότητας. Αυτά οι καταστάσεις του νου είναι παρεμφερείς με αυτές που μπορεί να παρατηρήσει κάποιος στο βαθύ διαλογισμό, σε τελετουργίες διαφόρων πολιτισμών, σε άλλες μορφές πνευματικών πρακτικών καθώς και σε συνεδρίες με ψυχεδελικές ουσίες. Έχει παρατηρηθεί πως οι διαφοροποιημένες καταστάσεις συνειδητότητας, βοηθούν τους ανθρώπους να κάνουν συνειδητοποιήσεις σχετικά με την προέλευση των συναισθηματικών τους προβλημάτων και δρουν επιβοηθητικά στη γρήγορη θεραπεία.

Κατά τη διαδικασία, αυτές οι καταστάσεις βοηθούν κάποιον να βρει αυτές τις περιοχές του ασυνειδήτου που είναι οι πιο συναφείς, υπό την έννοια ότι φέρουν το μεγαλύτερο όγκο συναισθηματικής φόρτισης.

Αυτό είναι το κομμάτι που με κάποιον τρόπο αναδύεται στο συνειδητό και το ακριβές περιεχόμενο μπορεί να καλύψει ένα πολύ ευρύ φάσμα. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να αντικρίσουν σημαντικό υλικό από τη βρεφική ή παιδική τους ηλικία, ακόμη και περιστατικά από τη μεταγενέστερη ζωή τους. Περιστατικά που έχουν ισχυρή συναισθηματική συνάφεια γι’ αυτούς και είναι κατά κάποιον τρόπο σημαντικό γι’ αυτούς να τα δουν, να τα επεξεργαστούν και να τα αφομοιώσουν. Για άλλους ανθρώπους, μπορεί να είναι κάτι σχετικό με τη βιολογική τους γέννηση, η οποία είναι μια τρομερή πηγή δύσκολων συναισθημάτων και διαφόρων ειδών σωματικών εκδηλώσεων.

Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων, που βιώνουν ξανά τη γέννηση τους με πραγματικές λεπτομέρειες και είναι σε θέση να βρουν συγκεκριμένες πτυχές της γέννησης τους, όπως τη θέση που γεννήθηκαν, το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε αναισθησία, το γεγονός ότι ο ομφάλιος λώρος ήταν τυλιγμένος γύρω από το λαιμό ή το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν κουτάλες.

Μια άλλη σημαντική κατηγορία εμπειριών είναι αυτές που ονομάζονται υπερπροσωπικές και που οδηγούν τους ανθρώπους σε μυστικιστικά πεδία ή σε πνευματικά πεδία, αυτό που ο Carl Gustav Jung θα ονόμαζε το συλλογικό ασυνείδητο, είτε στην ιστορική ή την αρχετυπική ή τη μυθολογική πλευρά του συλλογικού ασυνειδήτου, ώστε κάποιοι ξαφνικά έχουν εμπειρίες σε άλλους αιώνες, σε άλλες χώρες, μερικές φορές κάποια αίσθηση προσωπικών αναμνήσεων, αυτών που ονομάζονται εμπειρίες προηγούμενων ζωών ή στη μυθολογική σφαίρα, συναντήσεις με όντα όπως ο Σίβα, η Κάλι, ο Χριστός, ο Όσιρις, η Παναγία ή το βίωμα κάποιων αρχετυπικών σφαιρών, όπως ο παράδεισος.

Μια ακόμη πιθανότητα είναι η ταύτιση με κάποια ζώα, η σύνδεση με  κάποιες άλλες πτυχές της φύσης. Κάποιοι έχουν εμπειρίες Κοσμικής συνειδητότητας ή ενότητας με το Συμπαντικό Νου, εμπειρία του Κοσμικού Κενού, πολλές εμπειρίες για τις οποίες διαβάζουμε στις πνευματικές γραφές του κόσμου και το φάσμα είναι εξαιρετικά πλούσιο.

Για κάποιους, ο νους μπορεί να μην είναι πολύ πλούσιος σε  συγκεκριμένο περιεχόμενο, όσον αφορά στα οράματα. Εάν κανείς έχει πολλή σωματική ένταση στο σώμα, ολόκληρη η συνεδρία μπορεί να είναι μια τεράστια συγκέντρωση σωματικής έντασης και μετά μια βαθειά ανακούφιση. Κάποιος ο οποίος είναι πολύ θυμωμένος και ο θυμός είναι γι’ αυτόν το σημαντικότερο τρέχον ζήτημα, μπορεί να βιώσει έναν τεράστιο αναβρασμό και μετά μπορεί να εκφράσει αυτό το θυμό με τη βοήθεια των άλλων και να νιώσει πολύ πιο γαλήνια.

Γιατί να το κάνει κανείς;

Αυτό που παρατηρείται, είναι πως σε αντίθεση με την παραδοσιακή ψυχολογία και ψυχιατρική, όπου η πηγή των προβλημάτων είναι στην πρώιμη βρεφική και παιδική ηλικία, μπορεί κανείς να δει πως μπορούμε να έχουμε κάποια συναισθηματικά προβλήματα ή κάποια ψυχοσωματικά προβλήματα με κάποιους άλλους, οι ρίζες των οποίων δε βρίσκονται στη βιογραφία μας.

Υπάρχουν επίσης επιπλέον ρίζες, συνδεδεμένες με το τραύμα της γέννησης και οι ρίζες αυτών των προβλημάτων μπορούν να φτάσουν ακόμα και σε αυτό που ονομάζουμε υπερπροσωπικό επίπεδο, έτσι ώστε, για να μπορέσει να λυθεί κάποιο πρόβλημα, σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, να πρέπει κανείς να επιτρέψει στον εαυτό του να έχει εμπειρίες, σε όλες αυτές τις κατηγορίες. Έτσι μπορείς κάποιος να έχει άσθμα ή μια φοβία και παραδείγματος χάριν, μπορεί να εμφανιστεί κάτι ουσιαστικό, σχετικό με αυτό, το οποίο να προέρχεται από την παιδική του ηλικία ή απ’ όταν ήταν βρέφος κι έπειτα, καθώς η διαδικασία εμβαθύνει και προχωράει, να ανακαλύψει πως το ίδιο πρόβλημα έχει μια βαθύτερη ρίζα, συνδεδεμένη με μια συγκεκριμένη πλευρά της εμπειρίας της γέννησης του και καθώς συνεχίζει μπορεί να βρει ότι υπάρχει μια σύνδεση με μια εμπειρία προηγούμενης ζωής ή με ένα αρχέτυπο ή με την ταύτιση με έναν πάνθηρα ή έναν λύκο.

Αποτελέσματα:

Αν και δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως η ίδια η διαδικασία θεραπεύει κάτι συγκεκριμένο, υπάρχουν συχνές αναφορές πως άνθρωποι απελευθερώνονται από τις συναισθηματικές τους δυσκολίες και επίσης ξεκαθαρίζουν πολλά ψυχοσωματικά προβλήματα, όπως ημικρανίες, άσθμα, πόνους, βελτιώνουν την αυτοεικόνα τους, γίνονται πιο θετικοί, και απαλλάσσονται από τις ενοχές.

Υπάρχουν αντενδείξεις;

Είναι συνετό, οι άνθρωποι που πάσχουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, επιληψία, υπέρταση, υπόταση, γλαύκωμα, άσθμα, ψυχιατρικές νόσους, όσοι έχουν χειρουργηθεί πρόσφατα και οι έγκυες να συμβουλεύονται το γιατρό τους πριν τη συμμετοχή τους και να το κάνουν μόνο με τη συγκατάθεση του!

 

SaveSave

SaveSave

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!