Λύνοντας τα θεμελιώδη προβλήματα της ζωής σας.

By: Zivorad Slavinski, 8 Δεκ 2013

Μετάφραση: Τάσος Νάκης, 1 Δεκ 2016

Το δυαδικό δίλλημα:

Υπάρχουν δυο θεμελιώδεις πιθανότητες για εμάς ως συνειδητά ανθρώπινα όντα: δυαδική και ενοποιημένη συνειδητότητα. Τα περισσότερα ανθρώπινα όντα ζουν κυρίως στο δυαδικό επίπεδο, στο οποίο βλέπουν, προσλαμβάνουν και βιώνουν τα πάντα σε αντιθέσεις. Κάτι είναι πάντα ανάμεσα σε καλό ή κακό, καταστροφή ή δημιουργία, εξέλιξη ή υποχώρηση, ελευθερία ή σκλαβιά, αγάπη ή ελευθερία, ζωή ή θάνατο, εγώ ή εσύ… χωρίς τέλος…

Συνδεδεμένο με αυτή τη δυαδική συνειδητότητα είναι το εξής περίεργο γεγονός: Όλοι μας έχουμε ένα μοναδικό πρόβλημα στη ζωή μας το οποίο είναι το πιο θεμελιώδες.

Οι μυστικιστές διδάσκαλοι λένε ότι εάν δεν επιλύσουμε αυτό το θεμελιώδες πρόβλημα σε αυτή τη ζωή θα πρέπει να επιστέψουμε για να δουλέψουμε επιπλέον πάνω σε αυτό σε μελλοντικές ζωές. Τώρα, χρησιμοποιώντας την τεχνική PEAT, είναι πιθανό να λύσουμε αυτό το πρόβλημα σε όλες τις ζωές μας.

Το 1999, ο Zivorad Slavinski δημιούργησε το Primordial Energy Activation and Transcendence (PEAT) από τις ρίζες διαφόρων συστημάτων Ενεργειακής Ψυχολογίας. Αμέσως μετά, έκανε μια ουσιώδη δημιουργική πρόοδο, η οποία επιτρέπει σε κάποιον να υπερβεί τη δυαδική συνειδητότητα και να επιλύσει αποτελεσματικά σκληροπυρηνικά προβλήματα και ακόμα σημαντικότερα, το πυρηνικό, θεμελιώδες πρόβλημα στη ζωή του καθενός.

Στην διαδικασία του Deep PEAT, ξεκινά κανείς με ένα πρόβλημα και αποκαλύπτει βαθύτερα και διαφορετικά περιεχόμενα στην αλυσίδα των κρίκων που οδηγεί στο πιο βαθύ αίτιο του προβλήματος με το οποίο ξεκίνησε. Κάθε συνεδρία διαρκεί 15 με 40 λεπτά (κατά μέσο όρο 20 λεπτά). Όταν φτάσει κανείς στο βαθύτερο αίτιο, το πρόβλημα εξαφανίζεται για πάντα.

Δραπετεύοντας από την τραμπάλα:
Το πιο σημαντικό είναι ότι σε μία με τρεις συνεδρίες Deep PEAT, είναι κανείς σε θέση να αποκαλύψει, να συνειδητοποιήσει και να Εξουδετερώσει την Πρωταρχική Πολικότητα του (“Πρώτη’’ εν συντομία). Η εξουδετέρωση της Πρώτης επιλύει το πιο πρωταρχικό σας πρόβλημα για πάντα. Η διαδικασία αυτή απελευθερώνει κάθε ανθρώπινο ον από τα νύχια των θεμελιωδών δυνάμεων της δυαδικότητας. Τη στιγμή που θα ανακαλύψετε την Πρώτη σας (Πρωταρχική Πολικότητα) ακολουθεί μια Εξουδετέρωση των αντιθέτων. Βλέπετε τον έναν πόλο μέσα στον άλλο και αντίστροφα. Γίνεστε ΕΝΑ. Είστε ένα με το Σύμπαν.

Αμέσως πριν τη στιγμή της Εξουδετέρωσης, υπάρχει συχνά μια μικρή περίοδος σύγχυσης. Μπορεί να νιώσετε ζαλάδα και αποπροσανατολισμό. Αυτό είναι κάτι το φυσικό, διότι το “γήπεδο’’  που παιζόταν το παιχνίδι της ζωής εξαφανίζεται. Είναι σαν να εξαφανίζονται ξαφνικά οι τοίχοι μιας φυλακής στην οποία ζούσατε όλες σας τις ζωές.

Οι Πρώτες που συναντά κανείς είναι πολύ απλές και βασικές. Ορίστε μερικά παραδείγματα:
* Καλό και Κακό
* Προσέγγιση και Υποχώρηση
* Δημιουργία και Καταστροφή
* Δυνητικό και Πραγματικό
* Εγώ και Μη-εγώ
* Εγώ και Άλλοι
* Μικροσκοπικό και Απέραντο
* Δύναμη και Αδυναμία
* Υλικό και Θεϊκό
* Αυτός ο Κόσμος και Ο Άλλος Κόσμος

Ποια είναι η αξία αυτής της εμπειρία εξουδετέρωσης:
Η εξύψωση δε διαρκεί πολύ, αυτό είναι αλήθεια. Όμως ολόκληρη η ζωή κάποιου γίνεται ξεκάθαρη. Συνειδητοποιεί κανείς το παιχνίδι της ζωής που ήταν συνηθισμένος να παίζει σε διάφορες εκδοχές, ασυνείδητα και καταναγκαστικά. Απελευθερώνεται κανείς από τους κύριους καταναγκασμούς του. Μπορεί αν θέλει να εξακολουθήσει να παίζει το ίδιο παιχνίδι, όμως τώρα μπορεί να επιλέξει και άλλα παιχνίδια. Έχει ελευθερία για να κάνει κάτι και έχει απελευθερωθεί πλέον από το να κάνει κάτι…

Επίσης, αφού ανακαλύψει κανείς και Εξουδετερώσει την Πρώτη του, γίνεται συνειδητός σε σχέση με νέα και παλιά προβλήματα και όλα τα προβλήματα επιλύονται πιο γρήγορα. Η δομή τους συχνά ακολουθεί το θεμελιώδες παιχνίδι της ζωής του σε ατελείωτες εκδοχές, τις οποίες θα είναι σε θέση τώρα να προσλάβει.

Μέχρι πρότινος, μόνον ένας μικρός αριθμός ανθρώπων γνώριζε αυτή τη διαδικασία. Ο λόγος γι αυτό είναι απλός. H Εξουδετέρωση της Πρωταρχικής Πολικότητας κάποιου, αποτελούσε ένα μυστικό για πολλούς αιώνες, μέσα σε συστήματα όπως το Ταρώ, η Αλχημεία του Μεσαίωνα και ο αποκρυφισμός του 19ου αιώνα. Ο Ταοϊσμός και το Ζέν αντιλαμβάνονται τη διαδικασία αυτή πιο ξεκάθαρα. Η Καμπαλά έχει επίσης να κάνει με την Εξουδετέρωση των Πρωταρχικών Πολικοτήτων, καθώς πρέπει κανείς να τις εξουδετερώσει, φέρνοντας τη συνειδητότητα του στο κεντρικό σημείο που εμπεριέχει και τους δύο πόλους, τη Μεσαία Στήλη. Στην ουσία της η Αλχημεία, έχει να κάνει με την Εξουδετέρωση Πολικοτήτων. Αυτό είναι το μεγαλύτερο “Μυστικό’’ κάθε πνευματικής επιστήμης. Η Advaita Vedanta, ένα από τα πιο βαθειά συστήματα πρακτικής φιλοσοφίας, μιλά μόνο για το μη-δυισμό. “Advaita’’ σημαίνει μη-δυαδικό.

Από τη στιγμή της δημιουργίας του PEAT, χιλιάδες άνθρωποι έχουν εξουδετερώσει τις Πρώτες τους και απελευθέρωσαν τους εαυτούς τους από το πιο θεμελιώδες, ασυνείδητο, και καταναγκαστικό πρόβλημα ολόκληρης της ζωής τους (και πολλών ζωών πριν). Οι αλλαγές στις ζωές τους ήταν βαθιές και ουσιαστικές.

Σχετικά με τις Πρωταρχικές Πολικότητες:
Θεωρητικές εξηγήσεις για τις Πρωταρχικές Πολικότητες βρίσκονται σε αρχικά στάδια ανάπτυξης. Ο Zivorad Slavinski ερμηνεύει τη διαδικασία ως εξής. Αμέσως μόλις ένα Πνευματικό Ον εισέλθει από το Ανεκδήλωτο Σύμπαν (Κενό, Brahma, Sunyata, Tao, Ain…) για πρώτη φορά σε αυτό το σύμπαν της ύλης, την ενέργειας, του χρόνου και του χώρου, το Πνευματικό Ον θέτει δυο ενεργειακές στήλες κατά την είσοδο του, το πρώτο Yin και Yang του. Αυτές οι στήλες ορίζουν “το γήπεδο του’’. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, το Ον παίζει αυτό το θεμελιώδες παιχνίδι της ζωής του, ανάμεσα σε αυτές τις στήλες.

Η Πρώτη ενός Όντος είναι ο υψηλότερος στόχος που το Ον επιδιώκει να πετύχει, ξανά και ξανά. Αυτοί είναι οι δύο ισχυρότεροι πόλοι έλξης του. Κάθε Ον έχει ένα συγκεκριμένο σετ πόλων (Πρωταρχική Πολικότητα), οι οποίοι μπορεί να είναι ή να μην είναι ίδιοι με αυτούς κάποιων άλλων. Ένα κύριο χαρακτηριστικό του θεμελιώδους παιχνιδιού της ζωής κάποιου Όντος, είναι ότι είναι ασυνείδητο και καταναγκαστικό. Οι Πρωταρχικές Πολικότητες δημιουργούν ένα τραμπάλισμα στη ζωή. Σε αμέτρητες καταστάσεις στη ζωή το Ον αμφιταλαντεύεται ασυνείδητα και καταναγκαστικά μεταξύ των δυο αυτών Πρωταρχικών Πόλων. Αυτοί δεν είναι κάποιες καθορισμένες αξίες, όμως λειτουργούν ως εναλλασσόμενο ηλεκτρικό φορτίο. Για μια χρονική περίοδο, ένα Πόλος φαίνεται να είναι ένας θετικός στόχος (το Ον παλεύει με όλη του τη δύναμη για να τον πετύχει) και ένας άλλος είναι αρνητικός (το Ον κάνει ό,τι μπορεί για να τον αποφύγει). Όμως μετά από λίγο καιρό, η αξία τους αλλάζει και κάθε Πόλος παίζει τον αντίθετο ρόλο.

Το πιο σημαντικό για την Πνευματική ανάπτυξη  καθώς και για την καθημερινή ζωή, είναι πως κάποιος δεν μπορεί να λύσει το πιο θεμελιώδες πρόβλημα της ζωής του μέχρι να επιτύχει την Εξουδετέρωση της Πρωταρχικής Πολικότητας του. Η πρακτική διαφόρων πνευματικών ασκήσεων μπορεί να βοηθήσει κάποιον να απαγκιστρωθεί από το πρόβλημα ή να το αποφορτίσει για ένα μικρό διάστημα, όμως κάποια στιγμή αυτό ενεργοποιείται ξανά. Όταν κάποιος το αντιμετωπίζει με τη διαδικασία του Deep PEAT, αντιλαμβάνεται τη μέχρι τώρα ζωή του ως μια σειρά καταναγκαστικών και ασυνείδητων αμφιταλαντεύσεων από τον ένα Πρωταρχικό Πόλο στον άλλο. Φυσικά η εξουδετέρωση της Πρωταρχικής Πολικότητας δε θα σας λύσει όλα τα προβλήματα, θα σας λύσει όμως το πιο θεμελιώδες. Υπάρχουν πολλά άλλα προβλήματα που βασίζονται σε δυάδες, που θα λυθούν όμως πολύ πιο εύκολα και γρήγορα με την ίδια διαδικασία, χρησιμοποιώντας το Deep PEAT.

Η Εξουδετέρωση των Πρωταρχικών Πολικοτήτων δεν είναι το τέλος της περιπέτειας στην οποία μας οδηγεί το PEAT. Μετά την Εξουδετέρωση, μερικοί από μας διευρύναμε την επίγνωση μας στο επονομαζόμενο Μεγάλο Κενό (Κβαντικό Κενό, Τάο, Πηγή των Πάντων…) ή σε διαδρόμους προς παράλληλα σύμπαντα.

 

 

©Απαγορεύεται ρητά οποιαδήποτε τμηματική ή περιληπτική αναδημοσίευση του παρόντος κειμένου. Αναδημοσίευση επιτρέπεται υπό τον όρο ότι το κείμενο δημοσιεύεται στο σύνολο του και χωρίς καμία παρέμβαση, ενώ παράλληλα αναφέρονται, το όνομα του συντάκτη, η πηγή και η ημερομηνία της πρώτης δημοσίευσης.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!